Wat is de bedoeling van de Academy?

Het zou al te makkelijk zijn om simpelweg te zeggen dat het ons doel is om de spelers “beter” te maken.. Dat zeggen ze toch allemaal of niet soms? Wij vinden dat alvast een beetje goedkoop.

Met onze specifieke en jarenlange ervaring en techniek die we meenemen uit de straatvoetbalcultuur gaan we aan de slag met elke speler. Al meer dan 8 jaar volgen en werken we samen met de absolute top uit de straatvoetbalwereld waar onder Straatvoetbal Legende Ricardo Pinto. Maar vooral onze eigen Rode Duivels zorgen ervoor dat het straatvoetbal het respect krijgt wat het eigenlijk al jaren hoort te krijgen.

Het is immers zo dat onze Rode Duivels ook allemaal begonnen zijn op straat net zoals ongeveer alle andere grote topvoetballers, het verschil is dat ze er zonder pardon eerlijk voor uitkomen. Wilt dat dan zeggen dat uw zoon of dochter ook een toekomstige Rode Duivel is? Zeg nooit, nooit. maar wij richten ons toch liever op andere doelstellingen.

Door de kleine groepen die we vormen per activiteit of training is het mogelijk om elke speler individueel te benaderen met onze eigen visie zonder dat we druk leggen op het kind om iets te moeten kunnen. Enige ervaring in het voetbal is natuurlijk meegenomen maar vooral de wil om beter te worden. Wij kunnen immers niet toveren, maar geven ons wel 200%.

Concreet gaan we vooral op de kleine ruimte werken, we leggen ons toe op creativiteit en improvisatie en dit steeds mét de bal. Zonder dat we de spelers uit hun eigen stijl halen. Een eigen stijl ontwikkelen is zeer belangrijk als voetballer, je moet achter je eigen keuze staan en geloven in de bewegingen die je kiest te gebruiken. het gaat natuurlijk niet louter om bewegingen, wij gaan veel dieper. door de kleine ruimte zal de speler genoodzaakt zijn zichzelf aan te scherpen zowel op technisch vlak als mentaal. Op straat krijg je de kans niet om te dromen, scherp zijn is de boodschap. Balbehandeling, overzicht, snelheid van uitvoering en nog zo veel andere facetten zullen extra aangescherpt worden. Niet alleen door de trainers, maar ook door elkaar, op de straat wil je voor niemand onder doen.

De bewegingen die we aanleren zijn niet de bewegingen die worden gebruikt door (zoals dat dan in de volksmond wordt genoemd) ‘Luie voetballers of salonvoetballers’ Onze bewegingen komen van de straat en worden gebruikt op elke ondergrond.

Ja dat klopt, onze bewegingen zijn perfect uitvoerbaar op Straat, in de zaal en op het veld.Daar hebben we natuurlijk ook bewijs van, want wat de gewone mens soms niet ziet, zien wij natuurlijk wel. Straatvoetbalbewegingen die gebruikt worden in het echte topvoetbal door echte topvoetballers komen vooral van de straat..

“Mijn techniek heb ik ontwikkeld op de straten van Marseille, dat zal ik nooit vergeten” Zinedine Zidane

“In het voetbal is de straat de basis van alles” Yannick Arnoets

“Altijd maar straatvoetbal, in de zomer deed ik niets anders. Dan ging ik door totdat ik niets meer zag in het donker” Moussa Dembele